Wednesday, March 14, 2012

ေဆးဖက္ဝင္အာနိသင္ရွိေသာ ဒူးရင္ဩဇာ(soursop)၏အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား


ဒူးရင္းဩဇာသည္ အရသာအရွိဆုံးအသီးျဖစ္သည္။

ဒူးရင္းဩဇာကို မရင့္မွည့္ခင္ခူးဆြတ္ရပါသည္။ ရင့္မွည့္ျပီးပါက သူ႕အလိုလိုေအာက္သို႕ျပဳတ္က်သြားေသာေၾကာင့္ျဖစ္သည္။ ထိုသို႕ေအာက္သို႕ျပဳတ္က်သြားပါက အသီးသည္ အညိဳအမဲစြဲသြားျပီးမေကာင္းေတာ့
ပါ။

အခြံသည္ ပါးျပီး ကေတာ့ပံုသ႑ာန္ရွိေသာ နံ႐ိုးႏုငယ္ေလးမ်ားျဖင့္ဖုံးအုပ္ထားသည္။

သစ္သီး၏အသားပိုင္းသည္ အျဖဴေရာင္ျဖစ္ျပီး အရည္ပါဝင္မႈႏွုန္းမ်ားသည္။

ႏွစ္လိုဖြယ္အရသာရွိျပီး အထဲရွိ အမဲေရာင္အေစ့ကိုစားလို႕မရပါ။

ဒူးရင္းဩဇာတြင္အေစ့နဲပါးေသာအသီးမွာရွားပါးလွသည္။

ဒူးရင္းဩဇာသည္ အရသာရွိျပီးက်န္းမာေရးအတြက္ေကာင္းရုံသာမက အစာအိမ္ေရာဂါအစရွိေသာ ေရာဂါငယ္မွအူထဲရွိကပ္ပါးပိုးအထိ ေရာဂါအမ်ိဳးမ်ိဳးကို ကုသရာတြင္ေဆးဖက္ဝင္သည္။

အေစ့သည္ အအန္ေပ်ာက္ေစေသာ ဂုဏ္သတၱိပါဝင္သည္။

အရြက္၏အရည္သည္ ေခါင္းေပၚမွသန္းမ်ားကို ဖယ္ရွားေပးသည့္အျပင္ ေရာင္ရမ္းျခင္းကိုေလွ်ာ့က်ေစသည္

လတ္ဆတ္ေသာအရြက္မ်ားသည္ အေရျပားအပူေလာင္ျခင္းကို လ်င္ျမန္စြာသက္သာအနာက်က္ေစသည္။

အပင္၏အေခါက္သည္ အဆိပ္အေတာက္ကိုဖယ္ရွားေပးသည္။

ဒူးရင္းဩဇာ၏အပြင့္မ်ားသည္ လည္ေခ်ာင္းထဲတြင္ခြၽဲမ်ားလြန္ကဲမ်ားျပားေနျခင္းကို ေလွ်ာ့နဲေစသည္။

စိစိညွက္ညွက္ေက်ေအာင္ေခ်ထားေသာ အရြက္မ်ားသည္ ဝဲႏွင္းခူေရာဂါကိုသက္သာေပ်ာက္ကင္းေစသည္သာမက အေရျပားျပသနာအမ်ိဳးမ်ိဳးကိုေပ်ာက္ကင္းေစသည္။ 

ေလးစားစြာျဖင့္
လရိပ္အိမ္

3 comments:

  1. ဒူးရင္းၾသဇာနဲ႔ပတ္သက္ၿပီး ေဆးဖက္ဝင္အာနိသင္ေတြ ဖတ္သြားတယ္္။
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
  2. where can we get that soursop. is it availabe in yangon ? i have never seen or heard of it.

    ReplyDelete
  3. It is availabe in yangon. It gets in summer( MARCH AND APRIL).

    ReplyDelete

လြတ္လပ္စြာေဝဖန္အၾကံေပးႏိုင္ပါတယ္။
အားေပးမႈအတြက္ ေက်းဇူးပါ။
ေလးစားစြာျဖင့္
လရိပ္အိမ္