Thursday, March 8, 2012

က်န္းမာေရးအတြက္ေကာင္းေသာနဂါးေမာက္သီး(Dragon Fruit)၏အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား

နဂါးေမာက္သီး၏အရသာသည္ ခ်ိဳေသာအရသာရွိသည္။ နဂါးေမာက္သီး၏အရည္သည္ သစ္ေတာ္သီး ၊ ကီဝီသီး ၊ သခြါးေမႊးတို႕ႏွင့္ဆင္တူပါသည္။ နဂါးေမာက္သီး၏အခြံကိုခြါလိုက္ပါက အျဖဴေရာင္အသား ( သို႕ ) အနီေရာင္အသားႏွင့္အတူ စားလို႕ရေသာ အမဲေရာင္အေစ့ငယ္ေလးမ်ား ကိုေတြ႕ရမွာျဖစ္ပါသည္။

နဂါးေမာက္သီးကိုယခုစိုက္ပ်ိဳးေ
နေသာႏိုင္ငံမ်ားမွာ အာရွႏိုင္ငံမ်ားျဖစ္ေသာ ဖိလစ္ပိုင္ ၊ ယိုးဒယား ႏွင့္ ဗီယက္နမ္ ႏိုင္ငံတို႕ျဖစ္ၾကသည္။

နဂါးေမာက္သီးသည္ ေသြးတြင္းရွိသၾကားဓာတ္ကိုေလွ်ာ့ခ်ေပးသည္။
ကင္ဆာျဖစ္ပြါးမႈကိုကာကြယ္ေပးသည္
မေကာင္းေသာ ကိုလက္စထေရာမ်ားကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးသည့္အျပင္ အသားအေရကိုေခ်ာမြတ္ေစသည္။
အစာစားခ်င္စိတ္ကိုျဖစ္ေပၚေစသည့္အျပင္ အစာေခ်ဖ်က္မႈအားေကာင္းသည္။
မ်က္လုံးက်န္းမာေရးကိုေကာင္းေစသည္။
အ႐ိုးႏွင့္သြားမ်ားကိုခိုင္မာေစသည္။
ဓားရွမိေသာဒဏ္ရာမ်ားကို လ်င္ျမန္စြာအနာက်က္ေစသည္။ 
မွတ္ညဏ္အားေကာင္းေစသည္။


နဂါးေမာက္သီးတြင္အမ်ိဳးအစားသုံးမ်ိဳးရွိသည္။

၁။ အနီေရာင္အခြံႏွင့္အျဖဴေရာင္အသား
၂။ အနီေရာင္အခြံႏွင့္အနီေရာင္အသား

၃။ အဝါေရာင္အခြံႏွင့္အျဖဴေရာင္အသား

2 comments:

  1. နဂါးေမာက္သီးဆိုရင္ အနီေရာင္အခြံနဲ႔ အျဖဴေရာင္အသား တစ္မ်ိဳးပဲ
    စားဖူးေသးတယ္ လရိပ္ေရ။ က်န္ႏွစ္မ်ိဳးေတာ့ မေတြ႔ဖူးေသးဘူး း)
    ၾကည္လင္ေအးျမတဲ့စိတ္ဓာတ္အၿမဲပိုင္ဆိုင္ခြင့္ရပါေစ။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
  2. အနီေရာင္ အခြံနဲ႔ပဲစားဖူးတယ္
    က်န္တာမစားဖူးေသးဘူး

    ReplyDelete

လြတ္လပ္စြာေဝဖန္အၾကံေပးႏိုင္ပါတယ္။
အားေပးမႈအတြက္ ေက်းဇူးပါ။
ေလးစားစြာျဖင့္
လရိပ္အိမ္